Biodlingsföretagarna

Värd för biodlarkonferenserna är Biodlingsföretagarna i samarbete med Jordbruksverket. Biodlingsföretagarna har funnits sedan 90-talet och är en branschorganisation för den svenska biodlarnäringen.

Vi arbetar för våra medlemmars möjlighet att driva hållbara och lönsamma företag inom biodlingen. Det gör vi genom att upprätta samarbeten inom politiken, med myndigheter samt med en rad olika organisationer.
De frågor som varit aktuella under senare tid har bland annat berört honungsfusk, biregister, pollinering, utbildning, export, vax och bihälsa.


Vi arrangerar:
After-skörd – träffar där medlemmar kan utbyta erfarenheter och få nya kunskaper. 
Biodlarkonferens – i samband med årsmötet har vi en konferens med föreläsare både från Sverige och andra länder. 
Utbildningar – både inom biodling och företagande har vi ett antal kurser årligen.
(på grund av rådande pandemi har vi varit tvungna att hålla de flesta arrangemang digitala)


Vi ger ut:
Medlemstidningen Gadden sex gånger per år. Oftast har tidningen ett tema. Vi har till exempel uppmärksammat lyfthjälpmedel, vaxhantering, kravodling, honungsskörd och mycket annat.

Informationsbroschyrer, till exempel Biodling – mer än bara honung, som finns att beställa på vår hemsida.

Övrigt – vi sprider information via ett flertal kanaler som till exempel medlemstidningen, hemsidan, mejl och nyhetsbrev. Vi finns också på Facebook och Instagram (se länkar till vänster).


Specialerbjudande för nya medlemmar april 2021

Som medlem kan du påverka arbetet i Biodlingsföretagarna genom att vara delaktiga i styrelsearbetet och valberedningen, driva frågor genom motioner, vara aktiv i branschorganisationen genom de aktiviteter som genomförs eller genom att driva frågor i medlemsforumet, via facebook och instagram.

Dags för ny hemsida och shop? Biodlingsföretagarna kan genom samarbete med WebbPlatsen erbjuda ett förmånligt paket för hemsida i WorldPress med webbutik under april månad till alla nya och befintliga medlemmarna.

Att skapa och underhålla en webbplats ska inte vara svårt och samtidigt ska man ha möjlighet att göra avancerade uppdateringar då ens behov kan ha ändrats. Oavsett om man skapar en vanlig webbplats eller webbutik är det viktigt att välja ett publiceringsverktyg som enkelt kan anpassas till designkrav, funktionalitet och budget. 

WebbPlatsen erbjuder en färdig lösning för hemsida och shop med produkter, betallösning för swish och kort ingår från Nets*, frakthantering, SSL-certifikat (verifierar att din hemsida är säker). Webbplatsen älskar WorldPress och bygger din hemsida, de hjälper även till med eventuell registrering av domännamn eller ompekning från annan leverantör.

Inte nog med det – en workshop ingår Tecknar du detta förmånliga paket ingår ett webbinarium. Under två timmar då WebbPlatsen går igenom ditt grundpaket, hur du ska leverera materialet så de kan bygga hemsidan, hur du hanterar frakt i shopen och betalningar samt hur du uppdaterar hemsidan självt. Du får tips vad som kan vara bra att tänka på för hemsidan, om du vill sälja produkter och det kommer att finnas tid för frågor. 

Webbinarium måndag 3:e maj 2021 kl.15.00–17.00 via Zoom

PAKETERBJUDANDE 2,995:- exkl moms minus 20% rabatt som medlem i BF
(Erbjudandet gäller under april 2021, rabatten fortsätter gälla löpande varje år du medlem. )
Du tecknar paketet genom BFs hemsida, fyll i formuläret i butiken: www.biodlingsforetagarna.se/butik.html

Vi behöver bli ännu fler för att bli ännu starkare så bli medlem du också. Är detta erbjudande något för ditt företag – teckna direkt, priset är begränsat under april och boka in den 3:e maj för webbinariet. Rabatten på ca 600 kr motsvarar halva serviceavgiften i Biodlingsföretagarna och du behöver vara medlem för att ta del av erbjudandet: tag del av specialerbjudandet i april och bli medlem samtidigt

Som medlem får du inte bara medlemstidningen utan också tillgång till rådgivning om ekonomi, livsmedel/hygien och yrkesodling. Du får tillgång till vårt medlemsforum och kvalitetssäkringssystem för honungsproduktion samt ett flertal rabatter och medlemsförmåner.